Kidslog

Getest: Bizu

Bizu, in Nederland nieuw, maar elders op de wereld al een begrip. Wat is het precies? Eigenlijk zijn het meerdere dingen. Met Bizo kunnen kinderen sieraden maken, maar ook speelfiguurtjes. Wij probeerden het eens uit.

Er zijn verschillende Bizu producten te koop, wij testten de Deluxe 4 Pack (9,99 euro). Met deze set kun je vier armbanden maken, bestaande uit verschillende kralen. Je kunt daarbij je eigen fantasie gebruiken, maar ga je voor het eerst aan de slag met Bizu is het handig het voorbeeld aan te houden.

Als je de kralen namelijk rijgt zoals aangegeven, dan zie je dat iedere armband een soort diertje lijkt te zijn. Met een hoofdje en een lijfje. Draai je deze ‘lichaamsdelen’ vervolgens op de voorgeschreven manier, dan is het geen armband meer, maar een poppetje om mee te spelen!

Het rijgen van de kralen gaat heel gemakkelijk met behulp van de kralenrijger. Moeiteloos rijg je ze aan een transparant, stevig armbandje dat je meerdere keren kunt gebruiken. Ook het ‘omvormen’ tot een poppetje kost, als je de techniek eenmaal doorhebt, niet al te veel moeite. Extra leuk wordt het natuurlijk als je de techniek onder de knie hebt, en de onderdelen van de verschillende diertjes uitwisselt, zodat er bijzondere combinaties ontstaan. Dat maakt de Bizu’s leuk om te verzamelen, zodat je steeds nieuwe mogelijkheden hebt.

Een verpakking met 1 Bizu heb je al voor 3,99 euro, daarna kun je het zo gek maken als je zelf wilt, met bijvoorbeeld een Style Studio (19,99 euro), waarin je alle kralen en bedeltjes netjes kunt opbergen.


Nieuwe hartverwarmende familieserie: TAART

Het nieuwe televisieseizoen, dat zoals altijd direct na de zomervakantie van start gaat, brengt dit keer een prachtige serie voor de hele familie. De VPRO presenteert: TAART!

TAART is een modern sprookje, een serie over de achtjarige Kadir, poolreiziger in spé, en zijn vader Umut. Umut is banketbakker, en Kadir is meestal dicht bij hem in de buurt. Overal duikt hij op, ze zijn onafscheidelijk. Logisch ook, want samen hebben ze iets heel verdrietigs meegemaakt. Kadir doet er alles aan om hem weer gelukkig te maken.

Maar zal dat lukken in dat kleine dorpje waar ze na hun verhuizing terechtkomen? Niemand lijkt daar op Umuts taartjes te zitten wachten. Maar daar gaan vader en zoon verandering in brengen. En hoe! De prachtigste taarten vliegen je om de oren, in een oer-Hollandse, bijna nostalgische setting. Wij mochten al wat van de prachtige beelden bekijken, en kunnen niet wachten tot de serie op tv te zien is.

Dat duurt niet lang meer: vanaf zondag 7 september om 9.00 uur kun je er wekelijks van genieten bij Zapp op NPO3. Naast de hoofdrollen voor Harvey Elgood (Kadir) en Gürkan Kücüksentürk (Umut) zijn er bijzondere rollen voor Eric Corton, Anniek Pheifer en Bianca Krijgsman.

Een serie met zoveel mooie taarten vraagt natuurlijk om een kookboek. En dat is er gelukkig ook! Je kunt het winnen via vpro.nl/taartactie. Raad de taart, en misschien kun jij binnenkort zelf wel aan het bakken slaan.

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×