Kidslog

Getest: YummyDough

Product: YummyDough (via www.trendyspeelgoed.nl)
Leeftijdsaanduiding: 3 jaar en ouder
Verkoopprijs: 9,95 euro
Omschrijving: ‘Klei’ die je af kunt bakken tot koekjes.

Test:
Eerste indruk: In de verpakking vind je 4 zakjes, overeenkomend met de 4 kleuren klei/deeg: rood, groen, blauw en geel. Daarnaast is er ook een spuitje meegeleverd om precies de juiste hoeveelheid water toe te voegen en een spatel.
Speelplezier: Het maken van het deeg kost best wat werk, je moet flink kneden om er glad, bewerkbaar geheel van te maken. Dit kan het beste door een volwassene gebeuren.
Hierna is het kleien geblazen. De klei laat zich makkelijk verwerken en dus maak je gemakkelijk de mooiste creaties. Om er echt wat herkenbaars van te maken is soms wat hulp van een volwassene nodig, die kan er dan ook direct op letten dat de werkjes niet te dik worden, dit is niet handig als je ze wilt afbakken.
Afbakken gaat gemakkelijk in de oven, de baktijd ligt tussen de 10 en de 20 minuten ongeveer, afhankelijk van de grootte en dikte van de ontwerpen. De smaak van de koekjes is knap zoet, maar best te doen.
Duurzaamheid: De verpakking is voor eenmalig gebruik.
Batterijen?: Niet van toepassing
Prijs/kwaliteit: Een beetje aan de dure kant, als je het vergelijkt met een normaal pak koekjesmix. Door de kleuren kun je er echter wel veel langer plezier aan hebben tijdens het maken, en is het resultaat natuurlijk heel bijzonder.
Leeftijd: Vanaf 3 jaar kunnen kinderen er prima mee kleien, maar het spreekt voor zich dat voor het voorbereiden van de klei en het afbakken toch echt de hulp van een volwassene nodig is.


Update: Kidslog probeert de Philips Airfryer

Iets minder dan een jaar geleden testten we de Philips Airfryer. De hoogste tijd voor een update. Hoe bevalt deze bewuste manier van frituren ons vandaag?

Gebruiken we de Airfryer nog steeds? Jazeker! Geregeld zelfs. We hebben inmiddels ontdekt dat ook raspatat, die diepgevroren bij de supermarkt te koop is, prima in de Airfryer kan. Waar we vorig jaar nog het probleem hadden dat de meeste producten op de verpakking geen bereidingstijd in de Airfryer hadden staan, merken we dat daar nu verandering in begint te komen. Steeds meer fabrikanten van met name snacks zien in dat de Airfryer here to stay is, en vermelden netjes op welke temperatuur en hoe lang hun producten in dit fijne apparaat moeten.

De Airfryer heeft bij ons definitief de plek van de frituurpan ingenomen. Dat vieze ding dat stinkt en lastig schoon te maken is komt er mooi niet meer in. Kinderen zien friet en snacks uit de Airfryer nog steeds als een echte traktatie, en door het gemak (snel klaar, weinig schoon te maken) sluiten wij ons daarbij aan: heerlijk als je even weinig tijd hebt om te koken. En omdat het resultaat gezonder is dan wanneer we een friteuse zouden gebruiken, voelen we ons ook lekker geen seconde schuldig. Flinke bak sla erbij, en kijk eens aan, een prima maaltijd die voor behoorlijk gezond door kan gaan.

We hadden ons voorgenomen ook allerlei andere lekkere dingen klaar te gaan maken in de Airfryer. Cake, vlees en zelfs broodjes: allemaal een fluitje van een cent. Is dat er ook al van gekomen? Ehm… nee. De broodjes wel, van die afbakbroodjes uit de supermarkt, hartstikke snel klaar en je hoeft de oven er niet meer voor op te warmen. De Airfryer is binnen drie minuten op temperatuur, ideaal. Voor al die andere lekkere dingen moeten we binnenkort echt eens tijd maken, want nu dit apparaat een vast plekje in onze keuken heeft veroverd is het de hoogste tijd al zijn mogelijkheden eens te gaan benutten, en hem niet alleen maar te zien als de verantwoorde vervanger van de frituurpan. Als stok achter de deur installeren we meteen even de Philips Airfryer app, waarin 200 recepten staan die in de Airfryer bereid kunnen worden. Zo komen we het volgende jaar ook wel door! Meer informatie vind je op philips.nl/airfryer.

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

Powered by WordPress Popup