Kidslog

Getest: YummyDough

Product: YummyDough (via www.trendyspeelgoed.nl)
Leeftijdsaanduiding: 3 jaar en ouder
Verkoopprijs: 9,95 euro
Omschrijving: ‘Klei’ die je af kunt bakken tot koekjes.

Test:
Eerste indruk: In de verpakking vind je 4 zakjes, overeenkomend met de 4 kleuren klei/deeg: rood, groen, blauw en geel. Daarnaast is er ook een spuitje meegeleverd om precies de juiste hoeveelheid water toe te voegen en een spatel.
Speelplezier: Het maken van het deeg kost best wat werk, je moet flink kneden om er glad, bewerkbaar geheel van te maken. Dit kan het beste door een volwassene gebeuren.
Hierna is het kleien geblazen. De klei laat zich makkelijk verwerken en dus maak je gemakkelijk de mooiste creaties. Om er echt wat herkenbaars van te maken is soms wat hulp van een volwassene nodig, die kan er dan ook direct op letten dat de werkjes niet te dik worden, dit is niet handig als je ze wilt afbakken.
Afbakken gaat gemakkelijk in de oven, de baktijd ligt tussen de 10 en de 20 minuten ongeveer, afhankelijk van de grootte en dikte van de ontwerpen. De smaak van de koekjes is knap zoet, maar best te doen.
Duurzaamheid: De verpakking is voor eenmalig gebruik.
Batterijen?: Niet van toepassing
Prijs/kwaliteit: Een beetje aan de dure kant, als je het vergelijkt met een normaal pak koekjesmix. Door de kleuren kun je er echter wel veel langer plezier aan hebben tijdens het maken, en is het resultaat natuurlijk heel bijzonder.
Leeftijd: Vanaf 3 jaar kunnen kinderen er prima mee kleien, maar het spreekt voor zich dat voor het voorbereiden van de klei en het afbakken toch echt de hulp van een volwassene nodig is.


Lange autorit? Zet je tablet vast aan de hoofdsteun! (+WIN!)

We zijn de straat nog niet uit, en hebben nog heel wat kilometers voor de boeg. ‘Mam, zijn we er bijna? Ik verveel me!’ Herkenbaar?

Iedereen die ooit langer dan een uur met kinderen in een auto heeft gezeten, weet dat ze zich uiteindelijk gaan vervelen. En wat we al niet geprobeerd hebben met zijn allen om ze zoet te houden!

Achterbank bingo, een boek lezen, ieder uur een klein speeltje of simpelweg negeren. We hebben het allemaal, met wisselend succes, geprobeerd. Andere ouders hebben het rigoureuzer aangepakt, en DVD schermpjes voor aan de stoelen gekocht. Maar waarom zou je een nieuw apparaat kopen, als je je tablet toch mee neemt?

Tablet op de achterbank

Nu horen we je denken. Een tablet, op de achterbank? Is het dan niet wachten tot de kinderen hem uit de handen laten vallen? Er een pakje drinken overheen leeg spuiten? Hem uit elkaars handen trekken? We kennen ons kroost langer dan vandaag…

De oplossing komt van Vogel’s. Zij ontwierpen een Car-steun voor tablets (geschikt voor alle tablets van zeven tot twaalf inch), die je zo aan de hoofdsteun van de stoelen voorin de auto kunt bevestigen. Je plaatst je tablet er gemakkelijk en veilig in, waarna je kind er lekker filmpjes op kan kijken, of zelfs spelletjes op kan spelen.

Ook voor mama en papa!
Naast dit Car-pakket, is er van Vogel’s ook een Dashboard-pakket. Hierin vind je een steun die je op de voorruit van de auto kunt bevestigen, waarna je je tablet er in kunt plaatsen. Deze steun is flexibel, zodat je de tablet kunt draaien en kantelen, om optimaal zicht te hebben. Waarom zou je dat willen? Filmpjes kijken of games spelen tijdens het rijden is toch niet de bedoeling? Nee… maar hoe heerlijk is het om op een lekker groot scherm je navigatie te zien! Geen gedoe meer met dat kleine schermpje van je navigatiesysteem, waar je met je vinger altijd verkeerd zit als je iets aan wilt tikken, of waarop je de straatnamen nauwelijks kunt lezen omdat ze zo klein zijn. Dankzij het Dashboard-pakket van Vogel’s gebruik je daar nu gewoon je eigen tablet voor, met zijn heerlijk grote scherm. Weer een ergernis minder!

Interesse in het Vogel’s Car-pakket of Dashboard-pakket? Hier vind je de verkoopadressen.

Winnen
Wij mogen 1 Car-pakket weggeven, zodat ook jouw kinderen op de achterbank kunnen genieten van een tablet, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze valt of door de auto heen zal stuiteren. Kans maken? Check hier de winactie!

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×