Getest: YummyDough

Product: YummyDough (via www.trendyspeelgoed.nl)
Leeftijdsaanduiding: 3 jaar en ouder
Verkoopprijs: 9,95 euro
Omschrijving: ‘Klei’ die je af kunt bakken tot koekjes.

Test:
Eerste indruk: In de verpakking vind je 4 zakjes, overeenkomend met de 4 kleuren klei/deeg: rood, groen, blauw en geel. Daarnaast is er ook een spuitje meegeleverd om precies de juiste hoeveelheid water toe te voegen en een spatel.
Speelplezier: Het maken van het deeg kost best wat werk, je moet flink kneden om er glad, bewerkbaar geheel van te maken. Dit kan het beste door een volwassene gebeuren.
Hierna is het kleien geblazen. De klei laat zich makkelijk verwerken en dus maak je gemakkelijk de mooiste creaties. Om er echt wat herkenbaars van te maken is soms wat hulp van een volwassene nodig, die kan er dan ook direct op letten dat de werkjes niet te dik worden, dit is niet handig als je ze wilt afbakken.
Afbakken gaat gemakkelijk in de oven, de baktijd ligt tussen de 10 en de 20 minuten ongeveer, afhankelijk van de grootte en dikte van de ontwerpen. De smaak van de koekjes is knap zoet, maar best te doen.
Duurzaamheid: De verpakking is voor eenmalig gebruik.
Batterijen?: Niet van toepassing
Prijs/kwaliteit: Een beetje aan de dure kant, als je het vergelijkt met een normaal pak koekjesmix. Door de kleuren kun je er echter wel veel langer plezier aan hebben tijdens het maken, en is het resultaat natuurlijk heel bijzonder.
Leeftijd: Vanaf 3 jaar kunnen kinderen er prima mee kleien, maar het spreekt voor zich dat voor het voorbereiden van de klei en het afbakken toch echt de hulp van een volwassene nodig is.

Ontvang wekelijks onze updates in je mailbox!


Zelf maken: een collage van je kind

Heb jij ook zoveel foto’s van je kind op je computer staan? En heb je geen idee wat je er mee kan doen? Herkenbaar!

Wij besloten in plaats van een traditioneel fotoalbum een mooie collage te maken. En daar waren we, tot onze eigen verbazing, in minder dan een uurtje mee klaar.

Benieuwd hoe we dat gedaan hebben? Lees dan snel verder, en ontdek wat jij met je foto’s kunt doen!

Koop nu een Airfryer en krijg 4 Disney dvd’s cadeau

Ben jij benieuwd hoe de Philips Airfryer ons bevalt? We gebruiken hem nu al een tijdje, en geven je graag een update, klik hier om hem te lezen.

Van plan om zelf een Airfryer aan te schaffen? Dan is dit hét moment! Bij aankoop van een Airfryer ontvang je namelijk 4 Disney dvd’s cadeau t.w.v. 60 euro en maak je kans op een magische vakantie met Disney Cruise Line!

Advertisement

Kidslog favourites

ratatouille1
Landal Domein de Schatberg
Schetenjacht

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.