Favourites Featured Getest Speelgoed

Getest: YummyDough

Product: YummyDough (via www.trendyspeelgoed.nl)
Leeftijdsaanduiding: 3 jaar en ouder
Verkoopprijs: 9,95 euro
Omschrijving: ‘Klei’ die je af kunt bakken tot koekjes.

Test:
Eerste indruk: In de verpakking vind je 4 zakjes, overeenkomend met de 4 kleuren klei/deeg: rood, groen, blauw en geel. Daarnaast is er ook een spuitje meegeleverd om precies de juiste hoeveelheid water toe te voegen en een spatel.
Speelplezier: Het maken van het deeg kost best wat werk, je moet flink kneden om er glad, bewerkbaar geheel van te maken. Dit kan het beste door een volwassene gebeuren.
Hierna is het kleien geblazen. De klei laat zich makkelijk verwerken en dus maak je gemakkelijk de mooiste creaties. Om er echt wat herkenbaars van te maken is soms wat hulp van een volwassene nodig, die kan er dan ook direct op letten dat de werkjes niet te dik worden, dit is niet handig als je ze wilt afbakken.
Afbakken gaat gemakkelijk in de oven, de baktijd ligt tussen de 10 en de 20 minuten ongeveer, afhankelijk van de grootte en dikte van de ontwerpen. De smaak van de koekjes is knap zoet, maar best te doen.
Duurzaamheid: De verpakking is voor eenmalig gebruik.
Batterijen?: Niet van toepassing
Prijs/kwaliteit: Een beetje aan de dure kant, als je het vergelijkt met een normaal pak koekjesmix. Door de kleuren kun je er echter wel veel langer plezier aan hebben tijdens het maken, en is het resultaat natuurlijk heel bijzonder.
Leeftijd: Vanaf 3 jaar kunnen kinderen er prima mee kleien, maar het spreekt voor zich dat voor het voorbereiden van de klei en het afbakken toch echt de hulp van een volwassene nodig is.