Kidslog

Barbecue party!

barbecueparty1

Het spel dat op springen staat, zo omschrijft Goliath zijn nieuwste spel Barbecue party. Wij speelden dit leuke, zomerse spel voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het principe is vrij simpel: je vult de barbecue heel voorzichtig met lekkere hapjes. Vervolgens probeer je heel voorzichtig een voor een een hapje eraf te pakken.

Fluitje van een cent? Was het maar waar! Deze barbecue staat op springen! Eén enkele verkeerde beweging kan ervoor zorgen dat alle etenswaren door de lucht vliegen, en da’s natuurlijk niet de bedoeling. Wie, zonder er een troep van te maken, als eerste drie stukken verzameld heeft is de winnaar.

barbecueparty2

Het spel is makkelijk om te spelen, en de regels die kun je zelf een beetje aanpassen, afhankelijk van de leeftijd van de spelletjesspelers. Maar lastig is het wel! De etenswaren, gelukkig van plastic, vlogen ons regelmatig om de oren, tot grote hilariteit van de jongste spelers natuurlijk. Leuk spel, wel redelijk aan de prijs met 29,99 euro.


Nieuwe hartverwarmende familieserie: TAART

Het nieuwe televisieseizoen, dat zoals altijd direct na de zomervakantie van start gaat, brengt dit keer een prachtige serie voor de hele familie. De VPRO presenteert: TAART!

TAART is een modern sprookje, een serie over de achtjarige Kadir, poolreiziger in spé, en zijn vader Umut. Umut is banketbakker, en Kadir is meestal dicht bij hem in de buurt. Overal duikt hij op, ze zijn onafscheidelijk. Logisch ook, want samen hebben ze iets heel verdrietigs meegemaakt. Kadir doet er alles aan om hem weer gelukkig te maken.

Maar zal dat lukken in dat kleine dorpje waar ze na hun verhuizing terechtkomen? Niemand lijkt daar op Umuts taartjes te zitten wachten. Maar daar gaan vader en zoon verandering in brengen. En hoe! De prachtigste taarten vliegen je om de oren, in een oer-Hollandse, bijna nostalgische setting. Wij mochten al wat van de prachtige beelden bekijken, en kunnen niet wachten tot de serie op tv te zien is.

Dat duurt niet lang meer: vanaf zondag 7 september om 9.00 uur kun je er wekelijks van genieten bij Zapp op NPO3. Naast de hoofdrollen voor Harvey Elgood (Kadir) en Gürkan Kücüksentürk (Umut) zijn er bijzondere rollen voor Eric Corton, Anniek Pheifer en Bianca Krijgsman.

Een serie met zoveel mooie taarten vraagt natuurlijk om een kookboek. En dat is er gelukkig ook! Je kunt het winnen via vpro.nl/taartactie. Raad de taart, en misschien kun jij binnenkort zelf wel aan het bakken slaan.

Nooit meer iets missen!

Volg ons ook op Facebook.

×