etalage Travel

Kidslog bezoekt Landal Domein de Schatberg

Landal Domein de Schatberg

Onlangs nam Kidslog een kijkje op Landal Domein de Schatberg, een modern en kleinschalig bungalowpark gelegen op Recreatiecentrum De Schatberg. Het verblijf in één van de luxe bungalows valt maar met 1 woord te omschrijven: genieten!

Landal Domein De Schatberg

Landal Domein De Schatberg is een intiem, nieuw en prachtig verzorgd bungalowpark in het noorden van Limburg (Sevenum). Bij aankomst op het park melden we ons bij de receptie, die ook wordt gebruik door de campinggasten van De Schatberg, waarover later meer. De ontvangst mag er zijn, wat een vriendelijke medewerkers, en met een tas vol informatie en de sleutels van onze bungalow gaan we op pad.

Het bungalowpark bevindt zich in 1 van de hoeken van het grote Schatberg terrein, op ongeveer 10 minuten lopen van de centrumvoorzieningen. Met de auto rijden we om 1 van de grote waterpartijen die het park rijk is zo naar ‘ons’ straatje. De bungalows zien er allemaal erg nieuw, en prachtig verzorgd uit, niet alleen van buiten maar ook van binnen, zo blijkt al snel. Onze luxe 6 persoonsbungalow is super ruim, praktisch ingedeeld en van alle gemakken voorzien. Daarnaast hebben we een lekker grote tuin, waar direct gevoetbald wordt met de buurkinderen. Het is duidelijk: hier houden we het wel even uit!

Ben je een grootschaliger Landal park gewend, dan is het even omschakelen. Domein de Schatberg bestaat uit 170 accommodaties en is daarmee aan de kleine kant. Qua aanleg doet het ons denken aan een luxe buitenwijk, met veel water, groen en overzichtelijke paden. De voorzieningen bevinden zich buiten het bungalowpark, en worden gedeeld met de overige gasten van De Schatberg.

De Schatberg

De Schatberg  is een recreatiecentrum van ongeveer 100 hectare. Naast het bungalowpark, Landal Domein De Schatberg, waarop wij verblijven vind je er een grote camping, met vaste en wisselende gasten en volop faciliteiten, waar je ook als bungalowparkgast gebruik van kunt maken. Wij verbleven een midweek op het park, en dat was eigenlijk te kort om alles uit te proberen. Er is ook zoveel te doen, voor alle leeftijden!

Laten we beginnen met de zwembaden. Het overdekte zwembad is niet super groot, maar voldoet prima en is reuze gezellig. Staat het weer het toe, neem dan ook zeker een kijkje in het buitenbad of zoek een plekje op het zandstrand dat aan het natuurbad gelegen is. Of je nu wilt zwemmen, poedelen of glijden, in alle drie de baden kun je overal voor terecht! Tijdens ons verblijf is het rustig, maar het is fijn om te weten dat de zwemmende gasten zich in het hoogseizoen rustig kunnen verdelen over de baden, zodat het nergens vervelend druk wordt.

Maar er is natuurlijk meer. In het centrumgebouw vind je verschillende prima horeca gelegenheden, een bowling baan, indoor speelplaats mét mini-golfbaantje, verschillende games, een ruime supermarkt, disco en recreatieruimte. Ieder weekend en in vrijwel iedere schoolvakantie organiseert een enthousiast team hier allerlei activiteiten, van knutselen tot sporten, van dansen tot theater. En het fijne is: er is voor iedere leeftijd wel iets. Er zijn bijvoorbeeld ook tal van activiteiten speciaal voor kinderen van 8, 10, 12 of zelfs 14 jaar en ouder. Fijn dat zij niet vergeten worden!

Tijdens ons verblijf wordt al snel duidelijk dat Landal Domein De Schatberg een park in beweging is. Ieder jaar is er wel wat nieuws te ontdekken. Wat denk je bijvoorbeeld van de waterskibaan? We keken toe hoe geoefende waaghalzen stoere trucs uithaalden, wat leuk dat je dat hier kunt leren! Voor de vaste Landal gasten, met name die met kleine kinderen: Bollo is op Landal Domein De Schatberg niet aanwezig. Maar of kinderen echt de tijd hebben om hem te missen… wij kunnen het ons niet voorstellen!

Omgeving

Alhoewel je je op het park eigenlijk geen seconde hoeft te vervelen, is het leuk om te weten dat je ook in de omgeving genoeg kunt doen. Sevenum ligt dichtbij Venlo, en vanaf daar schiet je zo de grens met Duitsland over. Leuk om even te shoppen bijvoorbeeld! Dat kun je trouwens ook prima in Designer Outlet Roermond, ook dichtbij. Nog dichterbij, letterlijk op een steenworp, vind je Attractiepark Toverland, waar kinderen van alle leeftijden urenlang plezier kunnen hebben.

Ook leuk voor alle leeftijden is de Floriade, die nog t/m 7 oktober 2012 bij Venlo plaatsvindt. Een unieke attractie, bestaande uit 5 themawerelden, met volop aandacht voor kinderen.

Na 5 dagen Landal Domein De Schatberg zit ons verblijf erop. Met enige pijn in ons hart laten we ons tijdelijke, luxe verblijf en het gezellige park achter ons. Wat hebben we genoten! Landal Domein De Schatberg kun je reserveren via de site van Landal GreenParks.